Η θεατρική τέχνη κατέχει αναμφισβήτητη σημασία ως εργαλείο κοινωνικής αφύπνισης και προβληματισμού, καθώς έχει τη δύναμη να επηρεάσει τις συνειδήσεις των νέων και να προάγει την κριτική σκέψη. Σε αυτό το πλαίσιο, η παράσταση της Δώρας Χρυσικού με τίτλο «18/9», που πραγματεύεται τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, αναδεικνύει όχι μόνο τα τραγικά γεγονότα της ημέρας αυτής, αλλά και τις διαχρονικές αξίες της ζωής, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Πρόσφατα, ο Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας και την υπουργό Πολιτισμού, προτείνει την παρουσίαση του έργου σε μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας να συμμετάσχουν σε έναν πολιτιστικό και παιδευτικό διάλογο για τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη δημοκρατία και την κοινωνία μας», αναφέρει ο Φάμελλος.
Ο φασισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας, και η τέχνη μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στον διάλογο με τη νέα γενιά. Το έργο «18/9» μπορεί να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, προωθώντας τη σημασία του ρόλου του ενεργού πολίτη και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αναμένοντας την ανταπόκριση των υπουργών για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογραμμίζει τη σημασία του θεάτρου ως μέσου που δίνει φωνή στη συνείδησή μας και αναδεικνύει τις αξίες που διέπουν τη ζωή μας. «Η ανεκτίμητη αξία της θεατρικής τέχνης έγκειται στην ικανότητά της να εμπνέει και να ευαισθητοποιεί», καταλήγει.
Πηγή: documentonews.gr